Tekoälykästä viestintää

Vuoden 2024 ProCom-päivä keskittyi tekoälykkääseen viestintään

Generatiivinen tekoäly on mullistanut yritysten ja muiden organisaatioiden prosessit ennen näkemättömällä tavalla. Myös viestintä on kokenut merkittäviä muutoksia, joten tämän vuoden ProCom-päivä keskittyi ajankohtaiseen teemaan. Viestintäalan yrittäjät, tutkijat ja muut ammattilaiset kokoontuivat Töölönlahden rannalle Pikku-Finlandiaan kesäkuun alussa.

Päivän aikana julkaistiin Jukka Niittymaan ja Vilma Luoma-ahon toimittama kirja Tekoälykäs viestintä.

Teokseen sisältyy artikkeli, jonka ovat kirjoittaneet Jyrki Suomala (Innomanin neuroasiantuntija, Laurean yliopettaja) ja Janne Kauttonen (Haaga-Helian vanhempi tutkija). Artikkelin otsikko, “Tekoälyn kyvyt ja roolit tekstintuotannossa: Käyttäytymistieteellinen tarkastelu kirjoittajan ja vastaanottajan näkökulmasta”, kuvaa hyvin sitä, miten teknologian tuomassa myllerryksessä ihminen on keskiössä mieltymyksineen, asenteineen, tunteineen ja tietoineen. Tekoälyn tulee olla renki ja ihmisen isäntä. Artikkelissa havainnollistetaan, miten tekoälyn avulla voidaan laatia mainoksia, kun syötteenä käytetään Me-, Tunne- ja Aisti-aktivaattoreita.

Päivän ohjelmassa oli lisäksi muun muassa Mikko Happosen tekoälyn tulevaisuutta käsittelevä keynote-luento, Jukka Sindan esitys ihmisten huomioimisesta tekoälyn tuomassa muutoksessa sekä Katri Mannisen luento tekoälyn roolista elokuvakäsikirjoituksen laatimisessa. Lisäksi vuoden viestintäammattilaisena palkittiin sosiaali- ja terveysministeriön viestintäjohtaja Vivikka Richt.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry järjestää ProCom-päivän vuosittain kesäkuussa, jolloin päivän teemaan liittyvä kirja julkaistaan samanaikaisesti.

Innoman auttaa Sinua pohtimaan, miten tekoälyn avulla voidaan laatia mainoksia, kun syötteenä käytetään Me-, Tunne- ja Aisti-aktivaattoreita.

Tutustu tarkemmin Neuropolku-palveluumme.

Varaa maksuton konsultointi